خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1402/10/18 - 13:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 75
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست مدیریت خیرین دانشگاه با رئیس و مدیر بیمارستان ضیاییان و خیرین و بازدید از پروژه های نیمه تمام بیمارستان ضیاییان

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیریت خیرین ، نشست مشترک رئیس ومدیر بیمارستان ضیائیان با مدیر خیرین سلامت دانشکاه با حضور یکی از خیرین شاخص دانشگاه روز یکشنبه مورخ 17 /10/1402 در بیمارستان ضیائیان انجام گردید

در ابتدا کلیپی از سابقه بیمارستان واینکه زمین بیمارستان زمینی اهدایی بوده که در22بهمن  سال 1372 تاسیس  گردیده است  وآمار مراجعین وتعداد تخت اجرا گردید .

در این نشست ابتدا آقای دکتر جمالی رئیس بیمارستان ضمن خیر مقدم به میهمانان  وضعیت کنونی بیمارستان ضیائیان را در بین سایر بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران تشریح کرد و به قرار گرفتن این بیمارستان در فضای جغرافیایی  ویژه که وظیفه پاسخگویی به تعداد غیر قابل باوری از بیماران مناطق اطراف از جمله( اسلامهر ، رباط کریم ، چهار دانگه و....)را دارئد وبیشتر اوقات  تعداد مراجعین به درمانگاه به صورت ماهانه بیش از19000 نفر میر سد وبه  آمار اشغال تخت بیش از 75درصد اشاره کرد همچنین وی افزود گاهی اوقات آمار از تعداد مراجعین به بزرگترین بیمارستان دانشگاهی نیز بیشتر می باشد که این مستلزم ساختار فیزیکی وتجهیزاتی ویژه ای می باشد.سپس مدیر بیمارستان آقای دکتر پیران به بیان الزامات ضروری بیمارستان که در دو مقوله قرار می گیرد اشاره نمود اولا به علت فضای محدود بیمارستان وعدم تناسب فضا نسبت به مراجعین خواستار از سر گیری پروژه نیمه کاره بیمارستان که توسط یکی از خیرین از سال 1393 اسکلت بندی شده ولی به صورت راکد قرار گرفته شد وهم به نیازمندیهای  تجهیزات پزشکی بخش  آی سیو 2 (به مساحت 350 متر مربع)  که آنهم توسط یکی از خیرین بزرگوار ساخته ودر حال تکمیل می باشد اشاره کرد .سپس یکی از خیرینی که سالها در تهیه واهداءتجهیزات پزشکی این بیمارستان کمک های شایانی کرده اند خواستار  روند کارکرد تجهیزات و نگهداشت آنها گردید ودرخواست کرد که در نگهداشت تجهیزات پزشکی اهتمام ویژه  ای صورت گیرد سپس خانم دکتر زهرا حسینی تبار مدیر خیرین سلامت دانشگاه اشاره به نیازهای فراوان سایر واحدهای دانشگاهی کردند واینکه با توجه به منطقه جغرافیایی این بیمارستان پوشش دهی آن در  اولویت می باشد خواستار برگزاری جلسات شورای خیرین به صورت منظم وتقدیر از خیرین به صورت دوره ای کردند در پایان جلسه از خیر حاضر در جلسه تقدیر بعمل آمد  سپس در قالب دوگروه از تجهیزات اهدایی بیمارستان و پروژه بخش آی سیو 2 و مددکاری که توسط به بیمارستان اهدا ء گردیده بود نیز باز بینی انجام گرفت خیر ساخته شده بود بازدید نمودند در حاشیه بازدید دستگاه ام آر آی که توسط سازمان بهداشت جهانی اهدا گردید بود،مورد بازدید قرار گرفت.

 

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 256250
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

کمک آنلاین
از من بپرسید ...