خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1402/09/04 - 09:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 161
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

حضور معاونت توسعه مدیریت و مدیریت خیرین سلامت دانشگاه در دویست و نود و ششمین جلسه هیئت مدیره خیرین سلامت کشور

دویست و نود و ششمین جلسه هیئت مدیره مجمع خیرین کشور صبح چهارشنبه اول آذرماه 1402 با حضور دکتر رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران و خانم دکتر حسینی تبار، مدیریت مشارکت‌های مردمی و خیرین دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزار شد.

دویست و نود و ششمین جلسه هیئت مدیره مجمع خیرین کشور صبح چهارشنبه اول آذرماه 1402 با حضور دکتر رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران و خانم دکتر حسینی تبار، مدیریت مشارکت‌های مردمی و خیرین دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزار شد.

در این جلسه پس از بیان موضوعات روز از جمله وضعیت غزه و اسرائیل و همچنین تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی توسط رئیس هیئت مدیره مجمع، با قرائنت آیاتی چند از کلام الله مجید با مدیری مهندس حبیب الله بور بور، رییس هییت مدیره مجمع خیرین کشور، جلسه وارد دستور کار خود شد و موارد ذیل مطرح و به تصویب رسید

آقای دکتر رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، با ذکر توضیحاتی در خصوص وضعیت و امکانات فضاهای فیزیکی درمانی و بهداشتی دانشگاه که اکثراً استیجاری هستند، خواستار مساعدت مجمع خیرین کشور در این خصوص شدند که مقرر گردید طی مکاتبه‌ای موارد به مجمع خیرین کشور اعلام تا از طریق مجلس و دیگر نهادهای مسئول پیگیری شود. همچنین آقای دکتر تقی‌پور، عضو هیئت مدیره مجمع خیرین کشور و مدیرعامل موسسه خیریه نیک گامان ( از اعضای حقوقی مجمع خیرین کشور) ساخت تعدادی خانه بهداشت با کمک خیرین ایرانی خارج از کشور در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران را متقبل شدند . دراین رابطه مقرر شد لیستی از مراکز بهداشتی و درمانی استیجاری دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه و اعلام تا از طریق ستاد رسیدگی به امور مساجد کشور، از ظرفیت‌های خالی مساجد و حتی در صورت امکان و لزوم مکاتبه جهت استفاده از فضاهای قابل استفاده‌ی مدارس،جهت ایجاد مراکز بهداشت مورد نیاز استفاده شود.

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 252160
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

کمک آنلاین
از من بپرسید ...