خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1402/05/07 - 09:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 557
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی طرح شیوه نامه خیرین دانشگاه علوم پزشکی تهران

تاکید دکتر رامین رحیم نیا بر ترسیم نقشه راه در برنامه ریزی فرآیندهای امور خیرین نشست بررسی «طرح شیوه نامه مدیریت سازمان های مردم نهاد، خیرین سلامت و اوقاف دانشگاه علوم پزشکی تهران» با حضور معاون توسعه تشکیل شد.

تاکید دکتر رامین رحیم نیا بر ترسیم نقشه راه در برنامه ریزی فرآیندهای امور خیرین 
نشست بررسی «طرح شیوه نامه مدیریت سازمان های مردم نهاد، خیرین سلامت و اوقاف دانشگاه علوم پزشکی تهران» با حضور معاون توسعه تشکیل شد.   
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، در جلسه گزارش صبحگاهی(morning Report) کاری چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۲ معاونت توسعه با محوریت بررسی «طرح شیوه نامه مدیریت سازمان های مردم نهاد، خیرین سلامت و اوقاف دانشگاه علوم پزشکی تهران» برگزار شد
دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه امور مربوط به خیرین حوزه سلامت در دانشگاه باید مستند شود؛ گفت: مدیریت دانش در امور خیرین حوزه سلامت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تصریح کرد: فرآیندهای کاری امور خیرین باید منسجم و با برنامه ریزی باشد و با هدف از پیش تعیین شده از حمایت های خیرین بهره بگیریم.  

معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه تاکید کرد: ترسیم نقشه راه در برنامه ریزی فرآیندهای امور خیرین در چشم انداز و برنامه های دانشگاه نقشی اساسی دارد
در ادامه دکتر زهرا حسینی تبار مدیرسازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه به «طرح شیوه نامه مدیریت سازمان های مردم نهاد، خیرین سلامت و اوقاف دانشگاه» اشاره کرد و افزود: این شیوه نامه به اهداف کلی واختصاصی پرداخته و با هدف ارتقا فرهنگ کارهای خیر در حیطه سلامت تدوین شده است در این شیوه نامه ازسیاست گذاری مدیریت خیرین برای واحدهای تابعه و برای جذب و نگه داشت خیرین ارجمند سلامت مواردی مطرح شده است

وی خاطر نشان کرد: مددکاران بیمارستان در اکثر بیمارستانهای تابعه به عنوان رابط خیرین با مدیریت سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه در ارتباط هستند که به صورت فصلی گزارشات کمک ها و مشارکت خیرین در قالب کمک های نقدی، غیر نقدی، تجهیزاتی و عمرانی را به این مدیریت ارسال می کنند
نوضیح اینکه با توجه به بررسی طرح شیوه نامه خیرین دانشگاه علوم پزشکی تهران مدیران معاونت توسعه در خصوص این موضوع نظرات ارزشمند و سازنده خود را بیان کردند

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 240831
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...