خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1402/08/06 - 08:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 192
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بازدید معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه از پروژه احداث مرکز پلی‌کلینیک سلامت روان بیمارستان روزبه

بازدید معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه از پروژه احداث مرکز پلی‌کلینیک سلامت روان بیمارستان روزبه  
دکتر رامین رحیم نیا نمایش جلب مشارکت و همدلی خیرین را در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران بی‌نظیر دانست 
دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه و تیم همراه از پروژه احداث مرکز پلی‌کلینیک سلامت روان بیمارستان روزبه و غرفه‌های «بازارچه خیریه همدلی ۲» که در حیاط بیمارستان روزبه برپا است؛ بازدید جامعی به عمل آوردند.   
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع، در حاشیه بازدید دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه از «پروژه احداث مرکز پلی‌کلینیک سلامت روان بیمارستان روزبه و غرفه‌های بازارچه خیریه همدلی ۲» در گفتگو با خبرنگار روابط‌عمومی با اشاره به اینکه از بیمارستان‌هایی که نیازمند جلب و مشارکت خیرین هستند، حمایت می‌کنیم؛ گفت: تلاش و پشتکار رئیس و مدیر بیمارستان روزبه در جذب منابع مالی از خیرین ستودنی است و در این راستا موفقیت‌های بسیاری را کسب کرده‌اند؛ خدا را شاکریم خیرین ابراز رضایت کرده‌اند و تمایل دارند در بیمارستان روزبه که مرجع کشوری است کمک کنند.    
معاون توسعه دانشگاه با بیان اینکه در بازدید از پروژه احداث مرکز پلی‌کلینیک سلامت روان بیمارستان روزبه از نزدیک در جریان روند پیشرفت پروژه قرار گرفتیم؛ تصریح کرد: از تلاش و زحمات همه همکاران تشکر می‌کنم، این پروژه ملی باهمت و همکاری خیرین شروع شده و امید دارم در زمان مقرر آن  را بهره‌برداری کنیم؛ هر حمایتی نیاز باشد دریغ نخواهیم کرد. 
دکتر رحیم نیا با تأکید بر اینکه برپایی غرفه‌های «بازارچه خیریه همدلی ۲» باعث ایجاد نشاط و همدلی بیشتر بین همکاران خواهد شد؛ خاطر نشان کرد: باید این مهم را در تمام مراکز تابعه تقویت کنیم. 
در ادامه مهندس بهزاد مکری مدیر فنی و نظارت بر طرح‌های عمرانی دانشگاه، گفت: پروژه احداث مرکز پلی‌کلینیک سلامت روان بیمارستان روزبه از پروژه‌های بزرگ، مهم و تأثیرگذار دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوب می‌شود که باهمت خیرین عملیاتی شده و قرار است به بهره‌برداری برسد.  
مهندس مکری تأکید کرد: حمایت‌های خیرین کمک شایانی به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران خواهد کرد؛ بیمارستان روزبه باتوجه‌به محدودیت فضا به پلی‌کلینیک سلامت روان نیاز داشت و بهره‌برداری از این پروژه می‌تواند مشکلات بیمارستان را مرتفع کند. امید داریم در آینده نزدیک با حمایت‌های خیرین، مسئولان دانشگاه و بیمارستان روزبه بتوانیم پروژه را به بهره‌برداری برسانیم. 
توضیح اینکه با مشارکت مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای ترویج فرهنگ نیکوکاری و فعالیت‌های انسان‌دوستانه بازارچه همدلی ۲ نقاشی و دست آفریده‌های بیماران اعصاب و روان تا ۴ آبان ۱۴۰۲ در بیمارستان روزبه برپا است و همه «عواید بازارچه همدلی صرف بیماران اعصاب و روان و مددجویان نیازمند» خواهد شد. 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 249455
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...