خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1402/08/13 - 09:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 248
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

با همکاری مدیریت خیرین دانشگاه علوم پزشکی تهران، بانوی اسلام‌شهری املاک خود را وقف ایجاد درمانگاه در اسلام‌شهر کرد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، خیرین سلامت، در راستای توسعه مشارکت و تقویت اعتماد و امید در نظام سلامت، این بار بانوی اسلام‌شهری ۷ واحد آپارتمان در محله باغ نرده اسلامشهر با نیت راه‌اندازی درمانگاه در اسلامشهر، وقف دانشگاه علوم پزشکی تهران کرد.
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع، یکی از طرق وصول به حقیقت ایمان و مقام برّ و نیکوکاری، انفاق و وقف است؛ همان چیزی که بهترین نشانه شخصیت، عواطف انسانی و تقوا است. 
خداوند متعال در آیه ۹۲ سوره آل‌عمران می‌فرماید: «لن تنالوا الْبرّ حتّیٰ تنفقوا ممّا تحبّون ۚ وما تنفقوا من شیْءٍ فإنّ اللّه به علیمٌ»؛ یعنی هرگز به حقیقت نیکوکاری نمی‌رسید مگر این‌که ازآنچه دوست می‌دارید، در راه خدا انفاق کنید و آنچه انفاق می‌کنید، خداوند از آن آگاه است. 
امروز نظام سلامت کشور شاهد ایثارگری بانوی خیر، نیکوکار و نوع‌دوست سرکار خانم نسا اسفندیاری بود که می‌توان وی را یکی از عاملان و مصادیق آیه شریفه فوق دانست؛ بانویی که ۷ واحد آپارتمان در محله باغ نرده اسلامشهر برای ایجاد درمانگاه در راستای توسعه مشارکت و تقویت اعتماد و امید، وقف دانشگاه علوم پزشکی تهران کرد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 250341
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...