خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

آشنایی با سازمانهای مردم نهاد

سازمان غیردولتی به تشکلهایی اطلاق می‌شود که توسط گروهی از اشخاص حقیقی یا حقوقی غیرحکومتی به صورت داوطلبانه با رعایت مقررات مربوطه تأسیس شده و دارای اهداف غیرانتفاعی و غیرسیاسی می باشد. موضوع فعالیت سازمان مشتمل بریکی ازموارد علمی ، فرهنگی ، اجتماعی ، ورزشی ، هنری ، نیکوکاری وامورخیریه ، بشردوستانه ، امورزنان ، آسیب دیدگان اجتماعی ، حمایتی ، بهداشت و درمان ، توانبخشی ، محیط زیست ، عمران وآبادانی و نظایرآن ، یا مجموعه ای ازآنها می باشد.

ویژگیهای اساسی سازمانهای غیردولتی

1-     غیرانتفاعی بودن: این سازمانها با انگیزه سودجویی شکل نگرفته اند و در پی کسب سود برای اشخاص یا دسته های خاص نیستند. هر چند سازمانهای غیر دولتی می توانند در فعالیتهای بازرگانی مشارکت کرده، تولید سود و سرمایه کنندولی سود و سرمایه آنها باید صرفاً برای اجرای ماموریت سازمان به مصرف رسد یا در سازمان سرمایه گذاری شود.

2-  نداشتن وابستگی به دولت: سازمانهای غیردولتی را مردم تاسیس می کنند و عموماً دولتها در ایجاد و مدیریت آنها نقش چندانی ندارند؛ از قبیل انجمنها، مجامع، گروههای حرفه ای، سازمانهای خیریه و مذهبی. به دیگر سخن، این سازمانها در ساختار دیوان سالاری دولتی جایی ندارند. با وجود غیر دولتی بودن این سازمانها، برخی دولتها با هدف گسترش مشارکتهای مردمی در تاسیس و مدیریت این سازمانها دخالت می کنند.

3-  داوطلبان: خصلت عمده سازمانهای غیردولتی آن است که مردم به صورت داوطلبانه آنها را تشکیل داده اند. با آنکه این سازمانها باید تابع قوانین و مقررات موجود باشند، اما هیچ تشکیلات دولتی نباید در شرایط عادی دستور ایجاد، اداره و انحلال آنها را صادر کند و هرچند این سازمانها به استخدام کارمند اقدام می کنند، به مشارکت داوطلبانه بسیاری از افراد علاقه مند، برای خدمت در هیئت مدیره و کمکهای دیگر متکی هستند.

4-  برخورداری از شخصیت حقوقی : برای گسترش فعالیت سازمانهای غیردولتی، قوانینی وضع می شود که بر اساس آن این سازمانها به ثبت می رسند و از شخصیت حقوقی مستقل برخوردار می شوند. این امر موجب جلب اعتماد مردم به آنها می شود و از این طریق می توانند با سازمانهای دولتی قرارداد امضا و از تسهیلات مختلفی نظیر وام بانکی استفاده کنند.

5- مدیریت دموکراتیک و مشارکتی : محققان معتقدند که در این سازمانها فرایند دموکراتیک یا مردم سالاری اهمیت بالایی دارد؛ زیرا این روند، مشارکت مستمر افراد داوطلب را تضمین می کند. ماهیت مردمی سازمانهای غیردولتی اقتضا می کند که فرایند اداره آنها از پایین به بالا و مشارکتی باشد. بر همین اساس نیز مدیران آنها از سوی اعضا انتخاب و در صورت نارضایتی از عملکردشان برکنار می شوند. این ویژگی سبب می شود که اعضا همواره بر عملکرد مدیران نظارت داشته و مدیران پاسخگوی عملکردشان در برابر اعضا باشند و به این ترتیب نیز سازمان از پویایی بیشتر برخوردار شود. بنابر این، هر چه سازمانها به سوی نخبه گرایی حرکت کنند از ماهیت دموکراتیک بودن به دور خواهند شد.

6-  خودگردانی : سازمانهای غیردولتی، از نظر مالی خودگردان هستند. هرچند آنها از دولت، افراد خیر، سازمانهای بین المللی و... کمکهایی دریافت می کنند، این کمکها نباید به گونه ای باشد که وابستگی شان را به منابع کمک دهنده فراهم کند و آنها را از اهداف و تعهدات اجتماعی شان دور سازد.

7- غیرسیاسی بودن : این سازمانها تعهد اجتماعی دارند. هدف اساسی آنها خدمت به اجتماع، فقرا، گروههای آسیب پذیر، رفع تبعیضهای جنسی، نژادی، مشکلات محیطی و... است. ساز و کارهای تاسیس سازمانهای غیر دولتی نیز با سازمانهای سیاسی(احزاب) متفاوت است و معمولاً آنها در زمان تاسیس تعهداتی مبنی بر وارد نشدن به حوزه های سیاسی می سپارند.

8- معافیت مالیاتی : همان طور که سازمانهای غیردولتی بصورت غیرانتفاعی اداره می شوند و با هدف خدمت رسانی به اقشار آسیب پذیر و توسعه اجتماعی فعالیت می کنند ،از پرداخت مالیات با شرایطی معاف هستند.

  • تاریخ انتشار : 1402/03/02 - 09:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 368
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نشست مدیریت خیرین دانشگاه با ریاست دانشکده داروسازی در راستای جذب خیرین و کمکهای خیرخواهانه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، خیرین سلامت ، نشست مدیریت خیرین با ریاست دانشکده داروسازی و جمعی از اعضاء هیآ ت علمی این دانشکده روز شنبه مورخ 30/02/1402 در دفتر ریاست دانشکده برگزار شد.این جلسه به پیشنهاد مدیریت  خیرین وباهدف همفکری در زمینه چگونگی جذب خیردر جهت ترفیع نیازهای آموزشی ، پژوهشی دانشجویان این دانشکده،صورت گرفت .   درابتدا ریاست دانشکده دکتر امینی  ضمن خیرمقدم  به حضور مدیر محترم سازمان های مردم نهاد وخیرین سلامت دانشگاه از جایگاه دانشکده داروسازی وتوانمندی این حوزه واز مغفول ماندن حضور خیرین در صنعت داروسازی بویژه بخش آموزش صحبت کرد و همچنین اشاره ای به چالشهای  موجود دانشجویان  وزیر ساخت های فرسوده دانشکده کرد. در ادامه هریک اعضاء در زمینه تجربیات خود در زمینه جذب کمک های خیرین و اهمیت حضور خیرین در حوزه آموزش وپژوهش که از مهمترین زیر ساخت های علمی کشور می باشد به بحث وتبادل نظر پرداختند .

 در ادامه دکتر زهرا حسینی تبارضمن قدر دانی از کلیه اعضاء ازفعالیتهای دلسوزانه سمن قطره که در  تامین داروهای بیماران سرطانی  ویاری دادن به افراد کم برخوردارارائه خدمت می کنند تشکر کردهمچنین   متذکر گردید  برای نگهداشت نسل جدید فرهیخته دانشگاهی باید از ظرفیت اساتیدی که دراین دانشکده تحصیل کرده اند با توجه به علاقه مندی علمی وآموزشی آنها ولو  در خارج کشورباشند استفاده گردد ، سپس وی  به  ایجاد میز خدمت خیرین در چندین کشور اشاره کرد.  ودر ادامه تآکید بر تاسیس مجمع خیرین در دانشکده در جهت ارتقای امور خیریه نمود.

 در پایان این نشست  همه اعضاء ازدستگاه   دوزیمتری و دوز کالیبراتور که یکی از خیرین در دوماه گذشته به ارزش ریالی 355 میلیون تومان به این دانشکده اهداء کرده بود  بازدید به عمل آوردند.

 

شایان ذکر است دانشکده داروسازی یکی از مراکز دانشگاهی  می باشد که دارای سمن  می باشد.  سمن قطره  در امر کمکهای دارویی به بیماران صعب العلاج سرطانی ارائه خدمت می کند .

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 235105
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...