خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

آشنایی با سازمانهای مردم نهاد

سازمان غیردولتی به تشکلهایی اطلاق می‌شود که توسط گروهی از اشخاص حقیقی یا حقوقی غیرحکومتی به صورت داوطلبانه با رعایت مقررات مربوطه تأسیس شده و دارای اهداف غیرانتفاعی و غیرسیاسی می باشد. موضوع فعالیت سازمان مشتمل بریکی ازموارد علمی ، فرهنگی ، اجتماعی ، ورزشی ، هنری ، نیکوکاری وامورخیریه ، بشردوستانه ، امورزنان ، آسیب دیدگان اجتماعی ، حمایتی ، بهداشت و درمان ، توانبخشی ، محیط زیست ، عمران وآبادانی و نظایرآن ، یا مجموعه ای ازآنها می باشد.

ویژگیهای اساسی سازمانهای غیردولتی

1-     غیرانتفاعی بودن: این سازمانها با انگیزه سودجویی شکل نگرفته اند و در پی کسب سود برای اشخاص یا دسته های خاص نیستند. هر چند سازمانهای غیر دولتی می توانند در فعالیتهای بازرگانی مشارکت کرده، تولید سود و سرمایه کنندولی سود و سرمایه آنها باید صرفاً برای اجرای ماموریت سازمان به مصرف رسد یا در سازمان سرمایه گذاری شود.

2-  نداشتن وابستگی به دولت: سازمانهای غیردولتی را مردم تاسیس می کنند و عموماً دولتها در ایجاد و مدیریت آنها نقش چندانی ندارند؛ از قبیل انجمنها، مجامع، گروههای حرفه ای، سازمانهای خیریه و مذهبی. به دیگر سخن، این سازمانها در ساختار دیوان سالاری دولتی جایی ندارند. با وجود غیر دولتی بودن این سازمانها، برخی دولتها با هدف گسترش مشارکتهای مردمی در تاسیس و مدیریت این سازمانها دخالت می کنند.

3-  داوطلبان: خصلت عمده سازمانهای غیردولتی آن است که مردم به صورت داوطلبانه آنها را تشکیل داده اند. با آنکه این سازمانها باید تابع قوانین و مقررات موجود باشند، اما هیچ تشکیلات دولتی نباید در شرایط عادی دستور ایجاد، اداره و انحلال آنها را صادر کند و هرچند این سازمانها به استخدام کارمند اقدام می کنند، به مشارکت داوطلبانه بسیاری از افراد علاقه مند، برای خدمت در هیئت مدیره و کمکهای دیگر متکی هستند.

4-  برخورداری از شخصیت حقوقی : برای گسترش فعالیت سازمانهای غیردولتی، قوانینی وضع می شود که بر اساس آن این سازمانها به ثبت می رسند و از شخصیت حقوقی مستقل برخوردار می شوند. این امر موجب جلب اعتماد مردم به آنها می شود و از این طریق می توانند با سازمانهای دولتی قرارداد امضا و از تسهیلات مختلفی نظیر وام بانکی استفاده کنند.

5- مدیریت دموکراتیک و مشارکتی : محققان معتقدند که در این سازمانها فرایند دموکراتیک یا مردم سالاری اهمیت بالایی دارد؛ زیرا این روند، مشارکت مستمر افراد داوطلب را تضمین می کند. ماهیت مردمی سازمانهای غیردولتی اقتضا می کند که فرایند اداره آنها از پایین به بالا و مشارکتی باشد. بر همین اساس نیز مدیران آنها از سوی اعضا انتخاب و در صورت نارضایتی از عملکردشان برکنار می شوند. این ویژگی سبب می شود که اعضا همواره بر عملکرد مدیران نظارت داشته و مدیران پاسخگوی عملکردشان در برابر اعضا باشند و به این ترتیب نیز سازمان از پویایی بیشتر برخوردار شود. بنابر این، هر چه سازمانها به سوی نخبه گرایی حرکت کنند از ماهیت دموکراتیک بودن به دور خواهند شد.

6-  خودگردانی : سازمانهای غیردولتی، از نظر مالی خودگردان هستند. هرچند آنها از دولت، افراد خیر، سازمانهای بین المللی و... کمکهایی دریافت می کنند، این کمکها نباید به گونه ای باشد که وابستگی شان را به منابع کمک دهنده فراهم کند و آنها را از اهداف و تعهدات اجتماعی شان دور سازد.

7- غیرسیاسی بودن : این سازمانها تعهد اجتماعی دارند. هدف اساسی آنها خدمت به اجتماع، فقرا، گروههای آسیب پذیر، رفع تبعیضهای جنسی، نژادی، مشکلات محیطی و... است. ساز و کارهای تاسیس سازمانهای غیر دولتی نیز با سازمانهای سیاسی(احزاب) متفاوت است و معمولاً آنها در زمان تاسیس تعهداتی مبنی بر وارد نشدن به حوزه های سیاسی می سپارند.

8- معافیت مالیاتی : همان طور که سازمانهای غیردولتی بصورت غیرانتفاعی اداره می شوند و با هدف خدمت رسانی به اقشار آسیب پذیر و توسعه اجتماعی فعالیت می کنند ،از پرداخت مالیات با شرایطی معاف هستند.

  • تاریخ انتشار : 1402/10/18 - 13:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 77
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست مدیریت خیرین دانشگاه با رئیس و مدیر بیمارستان ضیاییان و خیرین و بازدید از پروژه های نیمه تمام بیمارستان ضیاییان

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیریت خیرین ، نشست مشترک رئیس ومدیر بیمارستان ضیائیان با مدیر خیرین سلامت دانشکاه با حضور یکی از خیرین شاخص دانشگاه روز یکشنبه مورخ 17 /10/1402 در بیمارستان ضیائیان انجام گردید

در ابتدا کلیپی از سابقه بیمارستان واینکه زمین بیمارستان زمینی اهدایی بوده که در22بهمن  سال 1372 تاسیس  گردیده است  وآمار مراجعین وتعداد تخت اجرا گردید .

در این نشست ابتدا آقای دکتر جمالی رئیس بیمارستان ضمن خیر مقدم به میهمانان  وضعیت کنونی بیمارستان ضیائیان را در بین سایر بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران تشریح کرد و به قرار گرفتن این بیمارستان در فضای جغرافیایی  ویژه که وظیفه پاسخگویی به تعداد غیر قابل باوری از بیماران مناطق اطراف از جمله( اسلامهر ، رباط کریم ، چهار دانگه و....)را دارئد وبیشتر اوقات  تعداد مراجعین به درمانگاه به صورت ماهانه بیش از19000 نفر میر سد وبه  آمار اشغال تخت بیش از 75درصد اشاره کرد همچنین وی افزود گاهی اوقات آمار از تعداد مراجعین به بزرگترین بیمارستان دانشگاهی نیز بیشتر می باشد که این مستلزم ساختار فیزیکی وتجهیزاتی ویژه ای می باشد.سپس مدیر بیمارستان آقای دکتر پیران به بیان الزامات ضروری بیمارستان که در دو مقوله قرار می گیرد اشاره نمود اولا به علت فضای محدود بیمارستان وعدم تناسب فضا نسبت به مراجعین خواستار از سر گیری پروژه نیمه کاره بیمارستان که توسط یکی از خیرین از سال 1393 اسکلت بندی شده ولی به صورت راکد قرار گرفته شد وهم به نیازمندیهای  تجهیزات پزشکی بخش  آی سیو 2 (به مساحت 350 متر مربع)  که آنهم توسط یکی از خیرین بزرگوار ساخته ودر حال تکمیل می باشد اشاره کرد .سپس یکی از خیرینی که سالها در تهیه واهداءتجهیزات پزشکی این بیمارستان کمک های شایانی کرده اند خواستار  روند کارکرد تجهیزات و نگهداشت آنها گردید ودرخواست کرد که در نگهداشت تجهیزات پزشکی اهتمام ویژه  ای صورت گیرد سپس خانم دکتر زهرا حسینی تبار مدیر خیرین سلامت دانشگاه اشاره به نیازهای فراوان سایر واحدهای دانشگاهی کردند واینکه با توجه به منطقه جغرافیایی این بیمارستان پوشش دهی آن در  اولویت می باشد خواستار برگزاری جلسات شورای خیرین به صورت منظم وتقدیر از خیرین به صورت دوره ای کردند در پایان جلسه از خیر حاضر در جلسه تقدیر بعمل آمد  سپس در قالب دوگروه از تجهیزات اهدایی بیمارستان و پروژه بخش آی سیو 2 و مددکاری که توسط به بیمارستان اهدا ء گردیده بود نیز باز بینی انجام گرفت خیر ساخته شده بود بازدید نمودند در حاشیه بازدید دستگاه ام آر آی که توسط سازمان بهداشت جهانی اهدا گردید بود،مورد بازدید قرار گرفت.

 

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 256250
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

کمک آنلاین
از من بپرسید ...