خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

آشنایی با سازمانهای مردم نهاد

سازمان غیردولتی به تشکلهایی اطلاق می‌شود که توسط گروهی از اشخاص حقیقی یا حقوقی غیرحکومتی به صورت داوطلبانه با رعایت مقررات مربوطه تأسیس شده و دارای اهداف غیرانتفاعی و غیرسیاسی می باشد. موضوع فعالیت سازمان مشتمل بریکی ازموارد علمی ، فرهنگی ، اجتماعی ، ورزشی ، هنری ، نیکوکاری وامورخیریه ، بشردوستانه ، امورزنان ، آسیب دیدگان اجتماعی ، حمایتی ، بهداشت و درمان ، توانبخشی ، محیط زیست ، عمران وآبادانی و نظایرآن ، یا مجموعه ای ازآنها می باشد.

ویژگیهای اساسی سازمانهای غیردولتی

1-     غیرانتفاعی بودن: این سازمانها با انگیزه سودجویی شکل نگرفته اند و در پی کسب سود برای اشخاص یا دسته های خاص نیستند. هر چند سازمانهای غیر دولتی می توانند در فعالیتهای بازرگانی مشارکت کرده، تولید سود و سرمایه کنندولی سود و سرمایه آنها باید صرفاً برای اجرای ماموریت سازمان به مصرف رسد یا در سازمان سرمایه گذاری شود.

2-  نداشتن وابستگی به دولت: سازمانهای غیردولتی را مردم تاسیس می کنند و عموماً دولتها در ایجاد و مدیریت آنها نقش چندانی ندارند؛ از قبیل انجمنها، مجامع، گروههای حرفه ای، سازمانهای خیریه و مذهبی. به دیگر سخن، این سازمانها در ساختار دیوان سالاری دولتی جایی ندارند. با وجود غیر دولتی بودن این سازمانها، برخی دولتها با هدف گسترش مشارکتهای مردمی در تاسیس و مدیریت این سازمانها دخالت می کنند.

3-  داوطلبان: خصلت عمده سازمانهای غیردولتی آن است که مردم به صورت داوطلبانه آنها را تشکیل داده اند. با آنکه این سازمانها باید تابع قوانین و مقررات موجود باشند، اما هیچ تشکیلات دولتی نباید در شرایط عادی دستور ایجاد، اداره و انحلال آنها را صادر کند و هرچند این سازمانها به استخدام کارمند اقدام می کنند، به مشارکت داوطلبانه بسیاری از افراد علاقه مند، برای خدمت در هیئت مدیره و کمکهای دیگر متکی هستند.

4-  برخورداری از شخصیت حقوقی : برای گسترش فعالیت سازمانهای غیردولتی، قوانینی وضع می شود که بر اساس آن این سازمانها به ثبت می رسند و از شخصیت حقوقی مستقل برخوردار می شوند. این امر موجب جلب اعتماد مردم به آنها می شود و از این طریق می توانند با سازمانهای دولتی قرارداد امضا و از تسهیلات مختلفی نظیر وام بانکی استفاده کنند.

5- مدیریت دموکراتیک و مشارکتی : محققان معتقدند که در این سازمانها فرایند دموکراتیک یا مردم سالاری اهمیت بالایی دارد؛ زیرا این روند، مشارکت مستمر افراد داوطلب را تضمین می کند. ماهیت مردمی سازمانهای غیردولتی اقتضا می کند که فرایند اداره آنها از پایین به بالا و مشارکتی باشد. بر همین اساس نیز مدیران آنها از سوی اعضا انتخاب و در صورت نارضایتی از عملکردشان برکنار می شوند. این ویژگی سبب می شود که اعضا همواره بر عملکرد مدیران نظارت داشته و مدیران پاسخگوی عملکردشان در برابر اعضا باشند و به این ترتیب نیز سازمان از پویایی بیشتر برخوردار شود. بنابر این، هر چه سازمانها به سوی نخبه گرایی حرکت کنند از ماهیت دموکراتیک بودن به دور خواهند شد.

6-  خودگردانی : سازمانهای غیردولتی، از نظر مالی خودگردان هستند. هرچند آنها از دولت، افراد خیر، سازمانهای بین المللی و... کمکهایی دریافت می کنند، این کمکها نباید به گونه ای باشد که وابستگی شان را به منابع کمک دهنده فراهم کند و آنها را از اهداف و تعهدات اجتماعی شان دور سازد.

7- غیرسیاسی بودن : این سازمانها تعهد اجتماعی دارند. هدف اساسی آنها خدمت به اجتماع، فقرا، گروههای آسیب پذیر، رفع تبعیضهای جنسی، نژادی، مشکلات محیطی و... است. ساز و کارهای تاسیس سازمانهای غیر دولتی نیز با سازمانهای سیاسی(احزاب) متفاوت است و معمولاً آنها در زمان تاسیس تعهداتی مبنی بر وارد نشدن به حوزه های سیاسی می سپارند.

8- معافیت مالیاتی : همان طور که سازمانهای غیردولتی بصورت غیرانتفاعی اداره می شوند و با هدف خدمت رسانی به اقشار آسیب پذیر و توسعه اجتماعی فعالیت می کنند ،از پرداخت مالیات با شرایطی معاف هستند.

  • تاریخ انتشار : 1403/07/07 - 08:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 77
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

باحضور وزیر بهداشت و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، پروژه‌های توسعه‌ای مجتمع بیمارستانی امیراعلم افتتاح شد

به گزارش سینا رسانه،دانشگاه علوم پزشکی تهران، پروژه‌های توسعه اورژانس، داروخانه سرپایی ۱۳ آبان، سردرب و ورودی و همچنین دستگاه‌های سی‌تی آنژو، فلوروسکوپی، ماموگرافی و سونو الاستو مجتمع بیمارستانی امیراعلم با هدف بهبود کیفیت خدمات تشخیصی و درمانی، با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر سید رضا رئیس کرمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح شد.

، دکتر سید رضا رئیس کرمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته مسئولان پیشین دانشگاه و مسئولان بیمارستان امیراعلم گفت: با راه‌اندازی این پروژه‌ها، شاهد بهبود قابل توجهی در کیفیت و کمیت ارایه خدمات به بیماران خواهیم بود. تجهیز مرکز تصویربرداری بیمارستان به دستگاه‌های پیشرفته‌ مانند سی‌تی اسکن، فلوروسکوپی و ماموگرافی و همچنین راه اندازی یکی از استانداردترین و زیباترین اورژانس های بیمارستانی همراه با فضای رفاهی برای کارکنان، اقدام مهمی در ارایه خدمات بهتر تشخیصی و درمانی به بیماران است. 
دکتر رئیس کرمی بر اهمیت مشارکت خیرین در پیشبرد پروژه‌های دانشگاه تاکید کرد و گفت: نیمی از هزینه‌های این پروژه‌ها از محل کمک‌های خیرین تامین شده است. این مشارکت ارزشمند در بسیاری های از  پروژه های آموزشی، پژوهشی و درمانی دانشگاه به چشم می خورد. 
سرپرست دانشگاه با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی در دانشگاه، افزود: در این دوره، تمرکز اصلی دانشگاه بر روی نیروی انسانی است. به همین دلیل، هیچ پروژه عمرانی جدیدی آغاز نخواهد شد. در عوض، تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره، بازسازی و نوسازی بخش‌های مورد نیاز در اولویت قرار دارد.
دکتر رئیس کرمی در پایان سخنان خود با اشاره به سنت نیکوی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پرداخت به موقع کارکنان گفت: تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی تهران، پرداخت های کارکنان با حداقل تاخیر انجام شده است.

انجام عمل های جراحی بسیار پیشرفته توسط متخصصان و فوق تخصصان پزشکی در بیمارستان امیراعلم
به گزارش وبدا،  دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه افتتاح مرکز تصویربرداری و نوسازی اورژانس بیمارستان امیراعلم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عمل های جراحی بسیار پیشرفته ای توسط متخصصان و فوق تخصصان پزشکی در بیمارستان امیراعلم انجام می شود، از مراجعه روزانه بین ۷۰۰ تا هزار نفر به بخش اورژانس این بیمارستان خبر داد.
 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیمارستان امیراعلم را یکی از بیمارستان های مرجع و مهم در حوزه گوش و حلق و بینی عنوان و تصریح کرد: بیماران ارجاعی از کل کشور در حوزه گوش و حلق و بینی در بیمارستان امیراعلم درمان می‌شوند.
دکتر ظفرقندی تصریح کرد: با نوسازی و بهسازی بخش اورژانس بیمارستان توسط خیرین گرانقدر کشورمان، ارائه خدمات در این بیمارستان، شکل جدیدی به خود گرفته و هم خدمات و پذیرش ها تسریع یافته است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد پوشش بیمه های پایه در بیمارستان های دولتی و خصوصی نیز گفت: بیمارستان های دولتی با همه بیمه های مختلف قرار داد دارند اما بیمارستان های خصوصی هزینه های مازادی دارند که با بیمه های تکمیلی جبران می شود.

پروژه های افتتاح شده موثر در خدمت بهتر به بیماران و افزایش رضایتمندی کارکنان
دکتر حسن توکلی رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم، با اشاره به اقدامات توسعه‌ای این مرکز گفت: نصب دستگاه سی تی آنژو ۱۲۸ اسلایس به مبلغ بیش از ۵۰۰ هزار یورو، بازسازی، بهسازی و توسعه داروخانه سرپایی ۱۳ ابان، تکمیل تجهیزات بخش تصویربرداری با نصب دستگاه‌های فلوروسکوپی، ماموگرافی و سونو الاستو به مبلغ 10 میلیارد تومان و دستگاه اندوسونو بخش گوارش به ارزش یک میلیارد تومان از جمله پروژه‌هایی است که به بهره‌برداری رسید.
 رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم در توضیح اهمیت راه اندازی تجهیزات جدید  گفت: باوجود 242 تخت فعال در این مرکز و مراجعه سالانه حدود 260 هزار بیمار سرپایی و 17 هزار بیمار بستری، پیش از این، بیماران برای دریافت خدمات مورد نیاز به بیمارستان های دیگر اعزام می شدند اما با تکمیل تجهیزات مرکز تصویربرداری دیگر نیازی به اعزام بیماران نخواهد بود.  
دکتر توکلی با تاکید بر ضرورت توسعه اورژانس بیمارستان امیراعلم، گفت: اورژانس بیمارستان وضعیت نابسامانی داشت که با صرف هزینه حدود  45 میلیارد تومان در فضایی استاندارد در دو طبقه به مساحت هزار و پانصد متر بازسازی و بهسازی با حدود 13 میلیاردتومان تجهیز شد.
رئیس بیمارستان امیراعلم با اشاره به مراجعه روزانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰  و در ایام تعطیل حدود هزار بیمار به اورژانس بیمارستان گفت: فضای جدید اوژانس، در ایجاد شرایط کاری بهتر برای همکاران و ارایه خدمات مطلوب به بیماران تاثیر بسزایی دارد.
دکتر توکلی با اشاره بازسازی ورودی بیمارستان امیراعلم گفت: سردرب و ورودی بیمارستان به منظور رعایت ایمنی و استاندارهای لازم اعتباربخشی بازسازی شده است.

بیمارستان های دانشگاه عرصه مشارکت نیکوکاران
حسین عظیمی نیکوکاری که حدود 6 سال در تامین پروژه های مختلف از جمله تجهیز اورژانس بیمارستان امیراعلم با دانشگاه همکاری دارد گفت: بیمارستان های دانشگاه نیاز به تجهیزات پیشرفته دارند که باتوجه به محدودیت بودجه های دولتی، لازم است خیرین وارد این عرصه شوند.
وی با اشاره به تجربه تامین تجهیزات بیمارستان فاربی گفت: در عرض 2 سال، 31 هزار بیمار از این دستگاه ها استفاده کرده اند و صف انتظار بیماران از 2 ماه به 2 هفته کاهش پیدا کرده است.
عظیمی  با تاکید بر اهمیت توجه خیرین به بیمارستان های دانشگاه گفت:  بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه، اغلب از قشر کم برخوردار جامعه هستند و نیاز به دریافت خدمات با کیفیت دارند.

https://pr.tums.ac.ir/ZWcwo

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 279134
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...