خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1402/03/02 - 09:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 376
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نشست مدیریت خیرین دانشگاه با ریاست دانشکده داروسازی در راستای جذب خیرین و کمکهای خیرخواهانه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، خیرین سلامت ، نشست مدیریت خیرین با ریاست دانشکده داروسازی و جمعی از اعضاء هیآ ت علمی این دانشکده روز شنبه مورخ 30/02/1402 در دفتر ریاست دانشکده برگزار شد.این جلسه به پیشنهاد مدیریت  خیرین وباهدف همفکری در زمینه چگونگی جذب خیردر جهت ترفیع نیازهای آموزشی ، پژوهشی دانشجویان این دانشکده،صورت گرفت .   درابتدا ریاست دانشکده دکتر امینی  ضمن خیرمقدم  به حضور مدیر محترم سازمان های مردم نهاد وخیرین سلامت دانشگاه از جایگاه دانشکده داروسازی وتوانمندی این حوزه واز مغفول ماندن حضور خیرین در صنعت داروسازی بویژه بخش آموزش صحبت کرد و همچنین اشاره ای به چالشهای  موجود دانشجویان  وزیر ساخت های فرسوده دانشکده کرد. در ادامه هریک اعضاء در زمینه تجربیات خود در زمینه جذب کمک های خیرین و اهمیت حضور خیرین در حوزه آموزش وپژوهش که از مهمترین زیر ساخت های علمی کشور می باشد به بحث وتبادل نظر پرداختند .

 در ادامه دکتر زهرا حسینی تبارضمن قدر دانی از کلیه اعضاء ازفعالیتهای دلسوزانه سمن قطره که در  تامین داروهای بیماران سرطانی  ویاری دادن به افراد کم برخوردارارائه خدمت می کنند تشکر کردهمچنین   متذکر گردید  برای نگهداشت نسل جدید فرهیخته دانشگاهی باید از ظرفیت اساتیدی که دراین دانشکده تحصیل کرده اند با توجه به علاقه مندی علمی وآموزشی آنها ولو  در خارج کشورباشند استفاده گردد ، سپس وی  به  ایجاد میز خدمت خیرین در چندین کشور اشاره کرد.  ودر ادامه تآکید بر تاسیس مجمع خیرین در دانشکده در جهت ارتقای امور خیریه نمود.

 در پایان این نشست  همه اعضاء ازدستگاه   دوزیمتری و دوز کالیبراتور که یکی از خیرین در دوماه گذشته به ارزش ریالی 355 میلیون تومان به این دانشکده اهداء کرده بود  بازدید به عمل آوردند.

 

شایان ذکر است دانشکده داروسازی یکی از مراکز دانشگاهی  می باشد که دارای سمن  می باشد.  سمن قطره  در امر کمکهای دارویی به بیماران صعب العلاج سرطانی ارائه خدمت می کند .

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 235105
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...