خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1402/06/07 - 11:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 299
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نشست رابطین خیرین واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران با معاون توسعه دکتر رامین رحیم نیا: از خیری که حاضر به سرمایه گذاری و مشارکت در دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد،استقبال می کنیم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع، در این نشست که در سالن حکیم تشکیل شد؛ دکتر زهرا حسینی تبار مدیر مشارکت‌های مردمی دانشگاه ضمن خیرمقدم به مدعوین، گفت: با تشکیل شورای خیرین در بیمارستان ها و دانشکده‌ها می‌توانیم نیازهای واحدها را شناسایی کنیم؛ این مهم می‌تواند کمک شایانی به عملیاتی‌شدن فرایندها داشته باشد. 
وی یادآور شد: نکوداشت خیرین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ همکاری و مشارکت رابطین خیرین می‌تواند در این مسیر راهگشا باشد.
در ادامه دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه با اشاره به اینکه موضوع خیرین حوزه سلامت ارزش خاصی دارد؛ گفت: باید همسو با نیت خیرین که همان کم‌کردن آلام هم‌وطنان عزیزمان است، گام‌های استواری برداریم. 
وی تصریح کرد: رابطین خیرین باید صبور، آینده‌نگر و خلاق باشند و بتوانند ارتباط اثرگذار با خیر برقرار کنند در آن زمان است که موفق خواهید بود. 
دکتر رحیم نیا ادامه داد: تیم مدیریت مشارکت‌های مردمی دانشگاه علوم پزشکی تهران باید جهادی فعالیت کنند، کار شما راحت نیست؛ اما می‌توانید ماندگار و اثربخش فعالیت کنید و با حوزه ستادی دانشگاه هماهنگ باشید. 
معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر خیری حاضر به سرمایه‌گذاری و مشارکت در دانشگاه علوم پزشکی تهران داشته باشد ما استقبال می‌کنیم.
در ادامه رابطین خیرین واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران درخواست و نظرات خود را بیان کردند.  
سپس مهندس بیژن فرزانه دبیر و مسئول مجمع خیرین صنف تجهیزات پزشکی کشور به معرفی سایت تجهیزات پزشکی کشور (تحویل به‌صورت امانی به بیماران) پرداخت و گفت: باید تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجمع خیرین صنف تجهیزات پزشکی کشور منعقد شود تا از طریق معرفی‌نامه واحد مربوطه به مدیریت خیرین دستگاه‌های تجهیزات امانی قابل‌تحویل به بیماران انجام شود.  
  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 245156
کلمات کلیدی
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...