خیرین سلامت
خیرین سلامت
tums

طبقه بندی سازمانهای مردم نهاد

باتوجه به اساسنامه هایی که سازمانهای مردم نهاد برای فعالیت خود تدوین می نمایند ، این سازمانها برحسب ساختار یا نوع عضویت ، به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر
- ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی
الف : سازمانهای مردم نهاد عضوپذیر : ساختار این دسته از سازمانها برمبنای عضوپذیری استوار است و بعداز تاسیس سازمان ، هرفرد علاقه مند و داوطلبی که دارای شرایط عضویت مقرردراساسنامه باشد ، می تواند با ارائه درخواست ، به عضویت پذیرفته شود. درسازمانهای عضوپذیر تعداد اعضا دراساسنامه محدود نبوده و هیات مدیره می تواند از علاقه مندان و داوطلبان جهت عضویت در سازمان ، دعوت بعمل آورد. تعداد دقیق اعضای این سازمانها، در اساسنامه ذکر نمی شود و معمولا قبل از برگزاری مجامع عمومی ، هیات مدیره تشکل ، تعداد دقیق اعضا را اعلام می کند و برحسب آن جلسات مجامع عمومی با حضور نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت می یابد. کلیه امور سازمانهای عضوپذیر ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود.

ب : سازمانهای مردم نهاد هیات امنایی : ساختار این دسته از سازمانها هیات امنایی است ، به این ترتیب که در بدو تاسیس سازمان ،گروهی از افراد بعنوان هیات امنا مشخص گردیده و کلیه امور ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب صورتهای مالی و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی انجام می شود . تعداد دقیق اعضای هیات امنا در اساسنامه قید می شود و جلسات هیات امنا با حضور نصف بعلاوه یک اعضای هیات امنا رسمیت پیدا می کند.تعداد اعضای هیات امنا با نظر خود آنها، قابل افزایش و کاهش است و درهرصورت تعداد دقیق آن در اساسنامه مشخص می شود. کلیه امور سازمانهای هیات امنایی ازقبیل انتخاب مدیران و بازرسان ، تعیین خط مشی ، تصویب ترازنامه و صورتهای مالی ، تغییراساسنامه و ... توسط اعضای هیات امنا در جلسات مجامع عمومی اتخاذ تصمیم می شود. هیات مدیره و بازرسان سازمانهای امنایی ، غالبا از بین اعضای هیات امناء انتخاب می شود.

تفاوت عمده این دو دسته از سازمانهای مردم نهاد دراین است که در سازمانهای عضوپذیر محدودیتی برای تعداد اعضا وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعضای سازمان از حق رای و حق انتخاب شدن برخوردار هستند ، لذا امکان جلب مشارکت اقشار مختلف مردم ، ورود اعضای جدید ، چرخش مدیریت و تغییر مدیران درمجامع عمومی وجود داشته و اعضای سازمان از حق انتخاب بیشتری در زمینه مدیریت سازمان و نحوه اجرای اهداف برخوردار هستند. ولی در سازمانهای هیات امنایی ، ازآنجائیکه تعداد اعضای هیات امناء محدود و مشخص می باشد ، لذا کلیه تصمیمات نیز غالبا دریک چهارچوب مشخص توسط افراد خاص اتخاذ می شود و امکان تغییر و تحول بسیار محدود است .

  • تاریخ انتشار : 1401/09/14 - 10:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 503
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران حمایت های خیرین سلامت از نخبگان را خواستار شد

دکتر قناعتی رئیس دانشگاه در نشست خیرین سلامت بر شناسایی نیازهای دانشگاه تاکید کرد و گفت: ما امیدواریم با کمک شما خیرین بتوانیم از نخبگان حمایت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران حمایت های خیرین سلامت از نخبگان را خواستار شد

دکتر قناعتی رئیس دانشگاه در نشست خیرین سلامت بر شناسایی نیازهای دانشگاه تاکید کرد و گفت: ما امیدواریم با کمک شما خیرین بتوانیم از نخبگان حمایت کنیم.

 

دکتر قناعتی رئیس دانشگاه در نشست خیرین سلامت بر شناسایی نیازهای دانشگاه تاکید کرد و گفت: ما امیدواریم با کمک شما خیرین بتوانیم از نخبگان حمایت کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، نشست خیرین سلامت دانشگاه 7 آبان 1401 به میزبانی مدیریت سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه و با حضور دکتر حسین قناعتی؛ رئیس دانشگاه، دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه، مهندس بهزاد مکری، مشاور معاون توسعه، دکتر زهرا حسینی تبار مدیر خیرین سلامت دانشگاه و تعدادی از خیرین، فعالان فرهنگی، اصحاب رسانه و حامیان حوزه سلامت برگزار شد.
در این جلسه دکتر قناعتی با اشاره به وضعیت کنونی ایران در منطقه خاورمیانه به تاب آوری خوب کشور در بحران کووید 19 اشاره داشت و بسیاری از چالش های بوجود آمده ی کنونی را ناشی از چابک نبودن مباحث مدیریتی دانست.
وی افزود: در هر مقطع زمانی باید هوشمندانه برخورد و سرمایه گذاریها را با توجه به اولویت ها هدایت کرد.
رئیس دانشگاه در موضوع بهداشت عنوان کرد: شهر تهران به لحاظ بهداشتی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و باید برای رفع این موضوع ،نظام مشبکی را تعریف کرد که بتواند به صورت لایه لایه توسعه یابد و خدمات رسانی کند. با تجهیز، بازسازی و یا راه اندازی خانه های بهداشت می توانیم نظام بهداشتی را از ارجاع مستقیم به بیمارستانها دور کنیم و خدمات بهتری را به شهروندان اختصاص دهیم.
دکتر قناعتی با گزارشی از روند فعالیت هایی که در دانشگاه حضور خیرین را می طلبد گفت: امروز در این دانشگاه بزرگ، جوانان و مخترعانی وجود دارند که با وجود پیشنهادات عالی از کشورهای دیگر، ترجیح دادند تا محصولات و ایده هایشان را در وطن خود اجرایی کنند و افتخار بزرگ دستاوردهایشان برای ایران به ثبت برسد و ما امیدواریم با کمک شما خیرین بتوانیم از آنها حمایت کنیم.
دکتر رحیم نیا معاون توسعه دانشگاه نیز ضمن قدردانی از حضور خیرین بر هدایت کردن منابع مالی به سمت اولویت های دانشگاه تاکید کرد و اذعان داشت: گاهی ممکن است این هدایت ها در طرح های عمرانی هزینه شود و گاهی در موضوعات دارویی و درمانی. بنابراین بهتر است ساز و کار این موضوع با مشورت خیرین به سمت مباحث پر ضرورت هدایت شود.
در ادامه تیم دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری خیرین را در زمینه های ساخت و ساز و راه اندازی خانه های بهداشتی، امور تحقیقاتی، حمایت از استارتاپها، حمایت از جوانان ایده پرداز و مخترع، مرکز بازیافت تجهیزات پزشکی، هلدینگ های سرویس دهنده، حمایت از دانشجویان دانشگاه،گردشگری سلامت و ... را خواستارشد.
توضیح اینکه دکتر حسینی تبار مدیر دفتر خیرین سلامت دانشگاه با اشاره به حضور خیرین به عنوان نمایندگانی از جانب خداوند بر حضور دلگرم کننده این عزیزان اشاره کرد و همراهی حامیان سلامت را گامی پر خیر و برکت برای دردمندان کشور دانست. در ادامه نیز هر یک از خیرین گزارشی از فعالیتهای خود را ارائه کردند و پیرامون موضوعاتی چون: تکریم خیرین سلامت، اعطای درجه دکتری افتخاری، ارتباطات بیشتر با NGOها، اجرای طرح های عملیاتی، توجه به بحث درمان و جمعیت سالمند کشور، تقدیر از بانوان خیر، دهکده سلامت قلب، گزارش نتیجه فرایندها به خیرین، اتمام پروژه های نیمه کاره و ... بحث و تبادل نظر شد.

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار خیرین,اخبار سایت
  • کد خبر : 222768
کلمات کلیدی
فاطمه آزادی
تهیه کننده:

فاطمه آزادی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کمک آنلاین
از من بپرسید ...